............................................................sisters & best friends | 17&14 years old | Contact us | Menu

5/22/2014

week in photos #1

Historicky první week in photos. Tohle je sice spíše weekend in photos, ale co. Nebudu to zbytečně obkecávat, tady to máte.
 My new obsession! První díl dočten. :)
 blogujeme
 naše double přání Lucce (sestra) k 21. narozeninám








5/20/2014

20 random questions TAG

Jaký je lepší způsob na to, poznat nás, než skrze odpovídání všetečných otázek? Našla jsem na internetu kolující různé TAGové otázky a vybrala jsem z nich ty podle mě nejzajímavější, které vám teď obě zodpovíme! :) Na otázky jsme odpovídaly nezávidle na sobě, prvě já  a Baruš nevěděla, co jsem odpověděla...

1. Nejoblíbenější jídlo?
K: Jakkékoliv těstoviny. Lasagne. Pizza. Saláty. Sýry!
B: Špagety ala Carbonara!

2. Kterou písničku teď posloucháš nejvíce?
K: Bloom od The Paper Kites remix od Elelctro Posé a pak taky Battles od Hudson Taylor
B: Rozhodně Care od Hudson Taylor. Jo a taky Sky full of stars od Coldplay!

3. Který je jeden z tvých nejoblíbenějších citátů?
K: V podstatě jakkýkoliv z Přísloví v Bibli. A pak taky "Všechno zlé je pro něco dobré."
B: "The pain demainds to be felt." (John Green, The fault in our stars)

4. Co nejraději děláš venku?
K: Chodím sama na dlouhé procházky a poslouchám hudbu, přemýšlím.
B: Čtu si a poslouchám hudbu.

5. Jaký druh cvičení máš nejraději?
K: Rozhodně plavání. A tanec.
B: Pustím si hudbu a cvičím podle tohodle. A nebo taky ráda hraju Basket.

6. Nejoblíbenější den v týdnu?
K: Předměty mám nejraději pondělní, ale celkově rozhodně vyhrává pátek.
B: Asi sobota, ale školní den mám nejradši pátek.

7. Nejoblíbenější barva?
K: Dříve to byla zelená, teď miluju vínově červenou. A taky navy blue máme ráda.
B: Vínová. Na oblečení, kdekoliv. A celkově mám taky hodně ráda tmavší fialovou.

8. Kdyby jsi mohla zůstat v jakkékoliv době, jaká by to byla?
K: Stojím si za tím, že přítomnost je nejlepší. Ale hodně mě láká 18. - 19. století v Anglii či Americe. Ale jedině, pokud bych mohla žít ve vyšší společnosti! :D
B: Nevracela bych se nikam daleko, je o pár let zpět, kdy nebyla tak strašná kriminalita.

9. Kdyby jsi mohla být jakkákoliv fiktovní osobnost, kým by jsi byla?
K: Momentálně jsem celá pohlcená Divergenční triologií, takže má odpověď musí být Tris! Je hrozně zajímavá a navíc - kdo by nechtěl být přítelkyně Tobiase?! :D
B: Tris z Divergence, protože bych chtěla zkusit žít v Neohroženosti.

10. Kdyby jsi byla pití, co by jsi byla?
K: Rozhodně káva! Nebo Chai tea latte!
B: Zelený čaj s broskví.

11. Nejoblíbenější obchod na nakupování oblečení?
K: H&M. A poslední dobou taky Reserved a Gate.
B: Určitě H&M.

12. Čím chceš být až vyrosteš?
K: Tohle poslední dobou řeším docela hodně. Asi učitelka ve školce a jako bokovku dělat novinařinu.
B: Já bych chtěla pracovat ve školce s dětmi.

13. Když máš 30  minut volného času, jak je strávíš?
K: Rozhodně čtením. V každé volné chvíli čtu!
B: Čtením, nebo se kouknu na nějaký krátký oblíbený seriál.

14. Jaké poslední jídlo jsi jedla?
K: Bebe sušenky. :D
B: Kuře s rýží.

15. Poslední knížka, kterou jsi četla?
K: Aliance od Veriniky Rooth
B: Polibek pro Annu od Stephanie Perkins


16. Nejlepší kamarád/ka?
K: Mám jich více. Ale nejbližší mi je asi Barunka.
B: Nejlepší kamarádka je určitě Kristý, ale mám více "nejlepších kamarádek".

17. Jaký druh hudby nejvíce posloucháš?
K: Indie, Pop, Dubstep, Alternative.
B: Indie rock a Alternative.

18. Sukně nebo kraťasy?
K: Obecně kraťasy, ale poslední dobou nosím často černou kruhovou sukni.
B: Určitě kraťasy.

19. Které vzhledové věci si na sobě nejvíce vážíš?
K: Asi vlasy.
B: Oči.

20. Kterou povahovou vlastnost na sobě nejvíce nesnášíš?
K: Často jsem hodně roztěkaná, což způsobuje že jsem v některých věcech nepečlivá a nezodpovědná. Ale našlo by se toho více.
B: Asi sobeckost, nebo to, že když mám špatnou náladu, tak se k lidem chovám hnusně a nedokážu se ovládat.

To je asi pro dnešek všechno. Pokud se vám podobný styl článků líbí, dejte nám vědět! :)





5/18/2014

Srovnání Hunger Games s Divergencí

Od samého začátku, kdy jsem se poprvé pořádně začetla do Divergence (což bylo někdy v září), věděla jsem, že to budu milovat. To, že to u mě předčí i Hunger Games jsem ale poznala až někdy v druhém díle. A od samého začátku jsem se nemohla dočkat, až tady o tom napíšu. A vzhledem k tomu, že jsem dneska dočetla poslední díl séria a taky, že už jsme s Barčou společně shlédly v kině i filmové zpracování prvního dílu, myslím, že je nejvyšší čas se ke všemu vyjádřit.
Hned na úvod musím říct, že se opravdu upřímně klaním Veronice Rooth, která selou triologii napsala. Je to neuvěřitelně sympatická žena a nemůžu uvěřit, že je terve tak mladá.
Myslela jsem si, že divergence bude jenom trapná napodobenina HG a proto jsem jejímu přečtení tak dlouho odolávala, ale nyní můžu říct, že tomu tam opravdu není. Divergence je naprosto jiný svět. Jediné, co mají společn je maximálně to, že se jedná o dystopii. Ale místo toho, abych se zbytečně rozkecávala, srovnám vám HG triologii a Divergenci.
 
Zdroj: Barčin instagram


Co se týče hlavních postav, musím říct, že u mě na plné čáře vyhrává Divergence. Katniss (hlavní hrdinku HG) jsem moc ráda neměla, lezla mi často na nervy a nechápala jsem její motivy. Nepřišla mi reálná a často jsem s ní nedokázala sympatizovat. Naproti tomu Tris (hlavní hrdinka Divergence) je mi ve všech ohledech daleko bližší. Její motivy chápu. Je lidská, ale zároveň neuveřitelně statečná. Má skvelé hodnoty ale zároveň není dokonalá. Je přinejmenším symatická. A i když je pravda, že Peetu jsem milovala snad od první stránky HG, Tobiase, nebo-li čtyřku jsem ze začátku moc nechápala. A tím je asi pro mě reálnější a přitažlivější. Líbí se mi, jak se jeho postava v průběhu tří knížek mění a jak se stává lepším a lepším člověkem. I z tohodle hlediska Divergence rozhodně vyhrává. Celkově si myslím, že má Veronica své postavy daleko propracovanější a lépe rozumím lidským charaketrům.

Z hlediska příběhu musím uznat, že první díl HG mě hrozně uchvátil. Milovala jsem lesy arény a hrozně jsem si přála být tam taky. Svět divergence mě na první pohled tolik neuchvátil, ale na druhou stranu - čím déle jsem četla, tím více jsem to tam milovala, což se u HG říct nedá. Od prvního dílu to šlo z kopce a pamatuju si, že třetí díl už mě až zas tak moc nebavil. Divergence na druhou stanu byla díl od dílu lepší a třetí díl mě úplně dostal. Veronica do svého příběhu dala tolik hlubokých myšlenek, že jsem nad tím pořád musela žasnout. U HG jsem se s ničím podobným neshledala.

Jaký je teda závěr? Divergence, Rezistence a Aliance je pro mě nejlepší dystopickou triologií, jakou jsem kdy četla. I když Hunger Games pořád upřímně miluju, Veronica mě přeci jenom uchvátila více.

A co film? Ten už s HG moc srovnávat techci. Obsazení HG je podle mě výstižné, ale stejně tak je i obsazení Divergence. (Theo James!!!!) První díl HG moc nemusím, dvojka už byla super, ovšem musím přiznat, že i přes to mě daleko více dostala Divergence. Nečekala jsem, že mě ten film tak dostane. Neberu ho, jako předělanou knížku, není to do detailu stejné a některé věci mě i švaly, že vynechali či změnili. Ovšem myslím, že celová atmosféra knížky byla zachována, což je hlavní. Podotknout taky musím, že soundtrack k filmu byl precizní a dokonale podtrhoval celou atmosféru. Herecké výkony Shailene i Thea byly bravurní. Film bych vám rozhodně doporučila, ale prosím, slibte mi, že si prvně přečtete knížku, než do kin zamíříte! ;)
P.S. Divergenci i HG četla i Barča a i když jsem tento článek napsala já, myslím, že ve svých názorech mluvím za nás obě. :)
Zdroj: csfd.cz



5/16/2014

memories.

Ehm, jo. Já vím. Je to už celá věčnost, co jsme naposledy něco napsaly, ale vysvětleníje jednoduché - blogování bez foťáku prostě podle mě nemá cenu. A proto se ozýváme až teď, když víme, že budeme moci přispívat pravidelněji. Sice nás obě čeká závěr školního roku, který jde ruku v ruce s hromadou testů, zkoušení a učení, ale určitě si najdeme čas, abychom něc přidaly na náš skromný blog. :)
Vzhledem k tomu, že se nám foťáček přivezl teprve včera večer a vzhledem k tomu, že poslední dva dny prší non-stop, žádné nové fotky prozatím nemáme, ale aby jste nebyli ochuzeni, dám tady video, které jsem natočila na konci únoru o jarních prázdninách, kdy jsem byla v Praze. Snad se vám bude líbit. :) V brzké době se můžete těšit na recenze knížek, filmů a taky určitě na nějaké outfitové fotky.  Prozatím se loučím!
Kristý